Forum Jump :

Author Message


Posts: 92
Rank:


Level: Member

Country: fr
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#721 Posted at 2012-06-19 13:59        
     
What Günther said. This should solve your last error.
Plus it seems the mission you try to run needs the MAP editor upgrade addon? Or do those errors happen before you even launch a mission?


Author Message


Posts: 1
Rank:


Level: Member

Country: us
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#722 Posted at 2012-06-20 06:11        
     
I'm running ACE through 6 Updater. When the game loads, the server loads, I pick my side, I can hear the environment during the last few seconds before you spawn in, and then the game crashes and a popup window says " include file ace_code_common\s\h\script_macros.hpp not found"
This is a steam Copy.

Any Idea what this means?


Advertisement


Author Message


Posts: 517
Rank:


Level: Member

Country: us
Location:
Occupation:
Age: 44
In-game name:

 
#723 Posted at 2012-06-20 13:44        
     
Its an Hpp file your missing or something not being read.

Heres what i suggest you do, remove ACE and reinstall it manually, make sure you include the userconfig from inside the @ACE \Store folder.

Just reinstall ACE not the other addons that go with it just the core.

when you get it all ready to go then go into sp and test it and see if anything comes up.

Unless someone else knows the error messge, I cant figure out where its coming from, I'd suggest just run the @ACE core alone without all the other files and see if anything comes up, if not then add another addon, addon being ACEX or one of the others.

Added 2 minutes later:

If you want better help and a response from more folks maybe, and even the ACE team themselves, then ask on the BIS forum thread link for ACE.


Author Message


Posts: 59
Rank:


Level: Member

Country: au
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#724 Posted at 2012-06-21 03:22        
     
Alright, so the game is working with the mod now! Adding the two CBA's solved the problem, tho the first three errors still exist and sometimes in-game, I get errors saying I dont have an item or something. It doesnt stop the game so its not worrying me much. Thank you for the assistance. Greatly appreciated.


Author Message


Posts: 84
Rank:


Level: Member

Country: es
Location: 1.8 Km from target
Occupation: zeroing my scope...
Age: 31
In-game name:

 
#725 Posted at 2012-06-21 23:03        
     
Hello,
I´m having some trouble running ACE and ASR_AI at the same time. It seems these two addons have become incompatible, at least on my machine. Whenever I run both, the ACE module workls partially. I can use some features such as the minimalhud and the extra items, but the ACE-interaction keys; wind reading, grenade throwing and more are not working. I´m running version 1.13.559 ACE and 1.15.15 ASR_AI. They were running together fine until the last update via Six Updater (have both mods up-to-date). Is anyone else having this problem?

PS: I checked if all my other mods were causing the problem and they aren´t, ACE does only complain with ASR_AI for my case

Thanks in advance peeps



EDIT: This has been already solved! Just make sure to process the userconfigs via the Six Uptader.

This post was edited by lolipoyi (2012-06-22 00:08, ago)


Author Message


Posts: 55
Rank:


Level: Member

Country: es
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#726 Posted at 2012-06-29 21:31        
     
Hello,
In ACE's changelog shows: "Usage of commands in Javelin LoS newest targeting system [zGuba]"

What does it mean?, because since then I can't shoot a javelin and I can't hear the seeking.
Does anyone know how it works now?

Greetings


Author Message


Posts: 92
Rank:


Level: Member

Country: fr
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#727 Posted at 2012-06-29 23:11        
     
I suggest you check the BI Forums thread and the Dev heaven, but i believe this means they now use the new LOS commands in the Javelin targeting system, meaning that you would need the latest beta.
I've seen Xeno answer that question already, just can't figure out where it was.


Author Message


Posts: 55
Rank:


Level: Member

Country: es
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#728 Posted at 2012-06-30 15:10        
     
# [FR] Black Mamba : I suggest you check the BI Forums thread and the Dev heaven, but i believe this means they now use the new LOS commands in the Javelin targeting system, meaning that you would need the latest beta.
I've seen Xeno answer that question already, just can't figure out where it was.

Thank you for your answer. I have looked in BI and devheaven but find nothing about.
I´m using the beta patch and ace to the latest version.
The LoS system, How does it work? Is there any open topic on that?.

To make sure, I put a picture of what I mean.
http://img703.imageshack.us/img703/4213/sinttuloeh.jpg

As can you see, the javelin does not seek the target (white square).


Author Message


Posts: 92
Rank:


Level: Member

Country: fr
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#729 Posted at 2012-06-30 16:30        
     
For what i can see on Dev Heaven, that issue's been solved two days ago already.
Make sure you use the latest ACE update and maybe the latest beta. If the issue's still there, you know where the ticket is.


Author Message

Elena  



Posts: 170
Rank:


Level: Member

Country: de
Location: Bavaria
Occupation:
Age: 26
In-game name: [DEVGRU] Elena

 
#730 Posted at 2012-07-01 08:59        
     
Hello There. I've been askign this question in the Editing Questions Forum, but was told to give it another try in this topic. Here we go:

Good Day.

I'm not sure wheter to ask this in the ACE Section or in the editing questions, so i'm, trying my luck over here. The thing is, i want to create a Mission with combined Ground Force (Mechanized Infantry, US Army Soldiers and Striker)aswell as a Special Force Recon team which has some sidemissions to resolve while assisting the Main force in taking a city. So, as you know ACE Features a Stamina system, and if your gear loadout goes high above 30-40 you will have a hard time running longer than a couple of seconds.
I'd now like to disable the stamina system, but *only*! for the Spec Ops, since in my opinion, trained SFOD-D Operators should be able to carry their combat gear with 45-50 Kilos without Problems due to their special training, while i wish to keep the Stamina system activated or the normal infantry group to force them to use the Strikers to transport gear, and to make sure they dont come up with Javelins and LMG's all the way through to push through enemy tanks.

So, the ACE Disable Stamina System - Module (editor-placeable) turns off the system for anyone. Syncing the module only to certain units doesn't affect anything. Maybe anyone knows a script-able solution?


Author Message

palyarmerc  

I live inside the editor


Posts: 753
Rank:


Level: Member

Country: uk
Location:
Occupation: *Retired from ArmA*
Age:
In-game name: Paly

 
#731 Posted at 2012-07-01 09:11        
     
you'll need to define and seperate those units in thier commanders init line
specopgrp = group this

then call
{_x setVariable ["ACE_SYS_STAMINA_MULTI",0.0001]} foreach units specopgrp

or put this line in every unit's init line
this setVariable ["ACE_SYS_STAMINA_MULTI",0.0001];

....that's all folks....!

Author Message

Elena  



Posts: 170
Rank:


Level: Member

Country: de
Location: Bavaria
Occupation:
Age: 26
In-game name: [DEVGRU] Elena

 
#732 Posted at 2012-07-01 09:58        
     
# palyarmerc : you'll need to define and seperate those units in thier commanders init line
specopgrp = group this

then call
{_x setVariable ["ACE_SYS_STAMINA_MULTI",0.0001]} foreach units specopgrp

or put this line in every unit's init line
this setVariable ["ACE_SYS_STAMINA_MULTI",0.0001];

Tested both of them, works like a charm. Thank you very much.


Author Message


Posts: 3
Rank:


Level: Member

Country: ca
Location: Weston, Ontario
Occupation: Professional Ass Kisser
Age: 30
In-game name: moeburn

 
#733 Posted at 2012-07-02 19:01        
     
This is what happens when you try to play ACE single player as a gunner in a tank, and then your tank's engine gets knocked out:



1 - Move!
2 - Negative.
3 - GOTO 1

moeburn's system specs:

  • CPU : Athlon II X4 620 @2.6Ghz
  • GPU : ATI Radeon HD 5770 1GB GDDR5
  • RAM : 4GB DDR3
  • Mainboard : Acer FRS780M
  • Chipset : AMD 780G
  • Monitor : BenQ V2200Eco 22" LED-backlight

  • Author Message


    Posts: 84
    Rank:


    Level: Member

    Country: fr
    Location: Paris
    Occupation: Web Editor
    Age: 55
    In-game name: Foxsch

     
    #734 Posted at 2012-07-03 11:36        
         
    Hey Hay _ Thread moved from elsewhere - "Hi, For a while now, I am assuming it was one of the Six-Updater updates which initiated the bug, I have been unable to scroll to (for instance - 'nades). I can access a menu for charges, but the action key does not place them. To clarify; 'nades do not appear in my 'F' selector, and satchel charges, while appearing on my mouse-scroll selector, will not initiate when selecting any action key - left mouse or enter. I'm not sure where to look to fix the problem, and would really appreciate any pointers." DarkXess and Viper have pointed out the keys and commands that should create these functions but alas they do not, dead keys for both .. any pointers?

    The Devil Finds Work for Idle Hands...

    Author Message

    SavageCDN  

    Armaholics priest


    Posts: 475
    Rank:


    Country: ca
    Location: Ottawa
    Occupation: Fighting with Exchange
    Age: 46
    In-game name: =VG= SavageCDN

     
    #735 Posted at 2012-07-03 15:21        
         
    # Foxsch : Hey Hay _ Thread moved from elsewhere - "Hi, For a while now, I am assuming it was one of the Six-Updater updates which initiated the bug, I have been unable to scroll to (for instance - 'nades). I can access a menu for charges, but the action key does not place them. To clarify; 'nades do not appear in my 'F' selector, and satchel charges, while appearing on my mouse-scroll selector, will not initiate when selecting any action key - left mouse or enter. I'm not sure where to look to fix the problem, and would really appreciate any pointers." DarkXess and Viper have pointed out the keys and commands that should create these functions but alas they do not, dead keys for both .. any pointers?

    Have you tried processing User Configs with Six-Updater? Or changing the default keys and seeing if that fixes it?

    Bless you my son.





    Tags: Ace2