Forum Jump :

Author Message


Posts: 2
Rank:


Level: Member

Country: se
Location: solitaryswede
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#1 Posted at 2011-10-27 09:43        
     
Hi all!

I have browsed through the forums but can't seem to find anything helpful.
My problem is that the environmental sounds are very very low, i.e. I can barely hear when I fire a rifle, i can't hear the enginesounds or the noise my equipment makes while running.

I have tried to adjust the "effects" volume in audio options, without success.

I'm running Arma2 in six updater with the following modules:
@ACE
@ACEX
@ACEX_RU
@ACEX_SM
@ACEX_USNavy
@ACRE
@CBA
@CBA_A2
@CBA_OA
@JayArmA2lIB
@UOMods
Expansion/beta



The thing is that when I run Operation Arrowhead in Steam the sounds all work okay, so I am a bit baffled over this...


Author Message

DarkXess  

Modsaholic Founder


Posts: 2855
Rank:


Level: Member

Country: cn
Location: PRC
Occupation:
Age: 36
In-game name: DarkXess

 
#2 Posted at 2011-10-27 10:06        
     
Why are you using:

@CBA @CBA_A2 AND @CBA_OA for ? you only need the one. Also what is @UOMods? not heard of that
one. Try running the game without all the mods, so its vanilla and see if your still having the
problem, you can also try without using @ACE_SM as that is a sound mod too!

And welcome to Armaholic *HI*

1st - Check The Rules! 2nd - Use The Search!


Advertisement


Author Message

EGgY  



Posts: 51
Rank:


Level: Muted

Country: uk
Location: United Kingdom
Occupation:
Age: 38
In-game name: EGgY

 
#3 Posted at 2011-10-27 11:46        
     
Is it turned down in Windows?

Six core and 16 gig ram
Win 7 64 bit

Author Message

VIPER[CWW]  

I'm a stable whore


Posts: 2126
Rank:


Level: Member

Country: en
Location:
Occupation:
Age: 28
In-game name: VIPER [RR]

 
#4 Posted at 2011-10-27 11:56        
     
# DarkXess : Why are you using:

@CBA @CBA_A2 AND @CBA_OA for ? you only need the one. Also what is @UOMods? not heard of that
one. Try running the game without all the mods, so its vanilla and see if your still having the
problem, you can also try without using @ACE_SM as that is a sound mod too!

UOMods is a combined folder of a whole host of mods for use with the UnitedOperations community, and he already said he tried it with vanilla and sound works.

# solitaryswede : I'm running Arma2 in six updater.

If your running A2 standalone then running all the ACE mods may be you issue since those builds are for OA exclusively, also since you said when running OA standalone vanilla the sound works fine, since you have both games why dont you combine them? removing the need to use CBA~_A2 and CBA_OA.

Backup your mods and then try combining both games, if you have one hard copy and one steam copy then their is a guide on these forums that helps you in a step by step.

Try all these things noted and then report back.

Note to AH staff: this isn't entirely related to ACE so deserves its own thread.


Author Message

DarkXess  

Modsaholic Founder


Posts: 2855
Rank:


Level: Member

Country: cn
Location: PRC
Occupation:
Age: 36
In-game name: DarkXess

 
#5 Posted at 2011-10-27 15:30        
     
# VIPER[CWW] : UOMods is a combined folder of a whole host of mods for use with the UnitedOperations community, and he already said he tried it with vanilla and sound works.

Note to AH staff: this isn't entirely related to ACE so deserves its own thread.

Mate, he never said at all he has tried to run it in "vanilla" the only one that came close to running it without
anything other than mods was this:

"The thing is that when I run Operation Arrowhead in Steam the sounds all work okay, so I am a bit baffled over this"

That doesnt state using vanilla! it says in steam which being a non steam user myself im not sure! but it certainly
doesnt mean its being used in vanilla! lol.

And yes, the thread isnt nothing to do with Ace! thats why I never locked it etc... :-)

1st - Check The Rules! 2nd - Use The Search!


Author Message

VIPER[CWW]  

I'm a stable whore


Posts: 2126
Rank:


Level: Member

Country: en
Location:
Occupation:
Age: 28
In-game name: VIPER [RR]

 
#6 Posted at 2011-10-27 17:49        
     
# solitaryswede : The thing is that when I run Operation Arrowhead in Steam the sounds all work okay, so I am a bit baffled over this...

That means vanilla....

# DarkXess : doesnt mean its being used in vanilla! lol.

Yes it does, wait for the OP to clear that up, launching via steam, means vanilla.

no need to reply to me. threads getting enough spam. *CRAZY*


Author Message


Posts: 2
Rank:


Level: Member

Country: se
Location: solitaryswede
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#7 Posted at 2011-10-27 18:53        
     
Hey guys,

Dammit, I had gone over the volume settings in windows like a hundred times, well at least 25 and it all looked good... now I see that the ArmA 2 OA tab was set to zero...

Sorry to bother you all with my silly questions... game on!