Forum Jump :

Author Message


Posts: 5
Rank:


Level: Member

Country: uk
Location:
Occupation: Programmer
Age:
In-game name: StatusRed

 
#1 Posted at 2013-01-14 16:07        
     
Hello,

I'm making a mission which is Blufor (Britain) vs Independents (Egypt).

In the editor I've set Independents friendly to no-one and I've tried the code "RESISTANCE setFriend [WEST, 0];". but for some reason they're acting very bizarrely. They seem to only throw grenades when I'm standing very close, they don't shoot at all. The only thing that has shot me is the Egyptian M113.

Does anyone have any ideas how to get the Independents shooting at me as if I'm an enemy, like most Blufor vs Opfor missions?

Other information:

It seems only groups of Egyptian troops won't shoot me, playing as Blufor, they only throw grenades but individual units and vehicles will shoot me.

I've checked if they have the right ammo for their weapons and they do. I've also tried setting their first waypoint to have the engagement mode of "Fire at will". No luck.

Thanks.


Author Message

Ap0c  



Posts: 102
Rank:


Level: Member

Country: us
Location: CA
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#2 Posted at 2013-01-14 20:07        
     
All you should need to do is set them not friendly to anyone.
Could possibly be the way you installed the mod and or add-ons?

"ARMA-KILLYA"

Advertisement


Author Message


Posts: 5
Rank:


Level: Member

Country: uk
Location:
Occupation: Programmer
Age:
In-game name: StatusRed

 
#3 Posted at 2013-01-15 09:20        
     
# Ap0c : All you should need to do is set them not friendly to anyone.
Could possibly be the way you installed the mod and or add-ons?

I installed the mod using six updater and play on United Operations on a daily basis with no problems; so I highly doubt it..


Author Message

Ap0c  



Posts: 102
Rank:


Level: Member

Country: us
Location: CA
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#4 Posted at 2013-01-15 16:29        
     
I use the INDEPENDENT faction all the time and never have an issue...thats why I was asking if maybe the mod (egyptians) might be installed wrong or maybe its the mod itself?

"ARMA-KILLYA"

Author Message


Posts: 5
Rank:


Level: Member

Country: uk
Location:
Occupation: Programmer
Age:
In-game name: StatusRed

 
#5 Posted at 2013-01-15 16:53        
     
# Ap0c : I use the INDEPENDENT faction all the time and never have an issue...thats why I was asking if maybe the mod (egyptians) might be installed wrong or maybe its the mod itself?

Possibly.. I'll ask someone who uses the Egyptian troops quite a lot on UO.

At this rate I'll probably have to separate the groups into individual units.. :/


Author Message

SavageCDN  

Armaholics priest


Posts: 475
Rank:


Country: ca
Location: Ottawa
Occupation: Fighting with Exchange
Age: 44
In-game name: =VG= SavageCDN

 
#6 Posted at 2013-01-15 17:38        
     
Sounds like maybe the mod itself... I would test with 'stock' Independents first to see if the same problem happens... if not then you know it's the mod

Bless you my son.

Author Message


Posts: 5
Rank:


Level: Member

Country: uk
Location:
Occupation: Programmer
Age:
In-game name: StatusRed

 
#7 Posted at 2013-01-16 09:25        
     
# SavageCDN : Sounds like maybe the mod itself... I would test with 'stock' Independents first to see if the same problem happens... if not then you know it's the mod

Yeah, good idea. I'll try that tonight, it's a CoTVT, so if normal independents work; I'll use them for AI and just use some vanilla independents as AI, just so they'll shoot at me.

Added 9 hours 34 minutes later:

Just tested.. Looks like normal independent guerillas shoot me on sight. I'll have to use them for the AI.

This post was edited by StatusRed (2013-01-16 18:59, ago)