Forum Jump :

Author Message


Posts: 15
Rank:


Level: Member

Country: ca
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#1 Posted at 2014-05-22 00:21        
     
My friend is running dedicated arma 3 server with mission 'Enemy assault'. The problem is that whenever anyone restarts or resets the mission via commands like #missions or #reassign, the server crashes while loading. According to task manager the file that is causing the problem seems to be physx3_86.dll. This seems to happen only when the server is running Altis mission. Just yesterday he upgraded ram to 36 gb but this didn't prevented the crash. I don't know his specs off of my head or detailed error report but if someone could tell me where to look for error report then I'll ask him for it.

I've searched the internet but most people having crashes related to physx3_x86.dll are regular players and not running any servers and they have been getting less crashes since the Zeus DLC Patch while my friend hasn't seen any improvements.

If someone knows anything or have experienced the same problem I would much appreciate any input. Thank you


Author Message


Posts: 685
Rank:


Level: Member

Country: nl
Location: Amsterdam
Occupation: IT nerd
Age: 40
In-game name: -=XTRA=-Larsiano

 
#2 Posted at 2014-05-22 12:05        
     
One thing I know for sure is that even for A3 server you need to have the latest DirectX installed, this could be overlooked at a server installation. I seem to have the same problem with my server so a solutions would be nice! I have never really looked into it sinds most missions run for a few days. But it never happend with Arma2 server.
Unless you have hardware problems or cooking memory it is unlikely that the memory allocator itself will cause the problem. If the server crashed the report will just write down all used resources and settings for troubleshooting purposes.


Advertisement


Author Message


Posts: 1
Rank:


Level: Member

Country: us
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#3 Posted at 2014-10-15 13:59        
     
I am also experiencing the same issue that Arma 3 server crashes with the entry in the event viewer of faulting module "Arma 3 Server\PhysX3_x86.dll"

I previously ran this on an dedicated I5 with 8GB and gave up after upgrading all drivers including PhysX so I moved to a different data center and now I am running it on a dedicated Hexacore Opteron with 32GB RAM by itself and here we go again.

This issue appears to happen on custom modules A3 Wasteland, Altis life as well as standard missions if played for around 20 - 26 hours.

My CPU utilization averages 16% with 8 cores parked and between 3.1 - 7.2 GB of RAM utilized so the hardware is handling it well except whatever instructions are in this "Arma 3 Server\PhysX3_x86.dll"

A fix for this would be seriously nice as the past few updates did not fix this and currently at 1.32.

I would like to give my players 24/7 uptime with minimal reboots but currently the only reboot window I have without impacting them is 4AM