Forum Jump :

Author Message


Posts: 3
Rank:


Level: Member

Country: 00
Location:
Occupation:
Age:
In-game name: Kellojo

 
#1 Posted at 2015-03-06 22:10        
     
Hello,
I came across some strange behaviour of AI controlled helicopters following a simple "move" waypoint.
In the beginning of my script I have defined 2 waypoints for the chopper to follow, both are simple "move" waypoints.
So when i run my script the heli spawns perfectly in flight (as wanted) and flys towards his first waypoint, but when reaching it he lands and then goes to his next waypoint.
I want/need something that makes the chopper fly over the waypoints ... not something that makes them land at waypoint 1.

How to reproduce?:
Everybody should be able to reproduce this by downloading this ( im not trying to advertise for my script...) and running the example mission. You should see that the heli lands at the first waypoint without any reason...

PS: Would be nice if somebody could help me :-(

Kind regards
Kellojo


Author Message


Posts: 1472
Rank:


Level: Member

Country: uk
Location:
Occupation:
Age:
In-game name:

 
#2 Posted at 2015-03-07 00:47        
     
Try changing the ejection line to

{_x setpos (ETG_TransportVehicle modeltoWorld [0, -15, -2])  ;unassignvehicle _x;  _x action ["Eject",ETG_TransportVehicle];sleep 0.2} forEach ParachutersName;

Usually unassignvehicle should be enough but it seems to be broken and unless you use both setpos and unassignvehicle the chopper will stop.

Bug


Advertisement


Author Message


Posts: 3
Rank:


Level: Member

Country: 00
Location:
Occupation:
Age:
In-game name: Kellojo

 
#3 Posted at 2015-03-07 11:09        
     
You just saved my day *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Thank you very much :-D It worked preety good ;-)



Kind regards
Kellojo