Forum Jump :

Author Message


Posts: 27
Rank:


Level: Member

Country: es
Location: Valencia
Occupation: Texture Artist [Deluxe HR Mods - Hectrol Tools & Resources]
Age:
In-game name:

 
#1 Posted at 2015-04-30 12:24        
     
Hi comrades

Pre loading custom textures to be available ingame from the start?


I'm using custom images for some objects [setObjectTextureGlobal & setObjectTexture], but they do weird things. Sometimes they fail or appear only when I zooming with binoculars.


What code would be most appropriate to integrate in the Ini and preload those images before the start of the mission?

Or another solution?

Thanks.


EDIT: Maybe? preloadObject



EDIT2:


class CfgCoreData
{

	Piscis_500_OR = "textures\Piscis_500_OR.jpg"; spawn {waitUntil {400 preloadObject leader player}}
	Piscis_500_GR = "textures\Piscis_500_GR.jpg";  spawn {waitUntil {400 preloadObject leader player}}
	Piscis_500_RED = "textures\Piscis_500_RED.jpg";  spawn {waitUntil {400 preloadObject leader player}}	

};

It seems that it works correctly. Although I do not know if it's the right way.


EDIT 3: damn, it works better but still fails.

Added 18 minutes later:

Nothing, sometimes not appear:




But using the binoculars if the images are loaded. once loaded and works perfect:








This post was edited by hectrol (2015-05-01 20:23, 956 days ago)


Author Message


Posts: 1189
Rank:


Level: Member

Country: tr
Location:
Occupation: Computer Science student
Age: 20
In-game name: Wak

 
#2 Posted at 2015-04-30 13:23        
     
Just convert the jpegs in to the in-game texture format (paa).

https://community.bistudio.com/wiki/Category:Arma_3_Official_Tools

Sometimes I like to think as I started the whole "earplugs" thing.

W0lle: The only advice I can give you is: Do not try to understand BI. You will not succeed and it only makes your brain go boom. I would even go so far and say that not even they understand their own actions :-D.

#define getDamage getDammage

Advertisement


Author Message


Posts: 27
Rank:


Level: Member

Country: es
Location: Valencia
Occupation: Texture Artist [Deluxe HR Mods - Hectrol Tools & Resources]
Age:
In-game name:

 
#3 Posted at 2015-04-30 15:23        
     
=/ In paa format keeps going the same. And also changes the color, red looks purple, and blue has orange. Green is the only thing that stays green.

I don't know what to do. In JPG worked fine but you had to get very close or using binoculars. And PAA at least colored spheres [without tecture] appear, but with RGB colors altered.


Author Message


Posts: 1189
Rank:


Level: Member

Country: tr
Location:
Occupation: Computer Science student
Age: 20
In-game name: Wak

 
#4 Posted at 2015-04-30 15:47        
     
The paa image's dimensions should be forces of 2. Like 128, 512, 1024. That's why your textures are not converting right.

Sometimes I like to think as I started the whole "earplugs" thing.

W0lle: The only advice I can give you is: Do not try to understand BI. You will not succeed and it only makes your brain go boom. I would even go so far and say that not even they understand their own actions :-D.

#define getDamage getDammage

Author Message


Posts: 27
Rank:


Level: Member

Country: es
Location: Valencia
Occupation: Texture Artist [Deluxe HR Mods - Hectrol Tools & Resources]
Age:
In-game name:

 
#5 Posted at 2015-05-01 11:52        
     
In this video can waching the bug [with jpg files]:

ARMA 3 - Roadside Picnic -TEST "Dynamic anomaly with loops and 3D positional sounds


654wak654 I took the textures on internet because liked me, and had not checked the measurements. Thanks for making me to think about it.